Salariile bugetarilor ar putea fi blocate. Ministrul Finanțelor: ”Nu vreau să mă gândesc la așa ceva”

Marcel Boloș a spus că spera ca salariile bugetarilor să intre la timp, chiar dacă sunt șanse mari ca în această lună să-și primească banii cu întârziere.

E protest de amploare la ministerul Finanțelor. Ordonanța de Urgență pentru „disciplină economico-financiară” pregătită de Guvernul Ciolacu a generat un adevărat cutremur în ministerul condus de Marcel Boloș. Angajații și-au întrerupt activitatea și au mers la ușa ministerului să ceară explicații. Aceștia i-au cerut demisia ministrul și au amenințat cu blocaje în toată țara, fiind revoltați că ar putea pierde bani, tichete de vacanță și funcții de conducere.

Ar urma să fie proteste și la Trezorerie, ceea ce înseamnă că plata bugetarilor ar putea fi blocată până miercuri, deoarece luni și marți bugetarii sunt liberi în contextul minivacanței cu ocazia sărbătorii ”Adormirea Maicii Domnului”.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a spus că nu vrea să creadă că nu se va întâmpla acest lucru.

”14.300 de plăți se vor face în cursul zilei de astăzi, peste 5 miliarde de lei vor fi plățile. Nu este de dorit acest lucru (ca plățile să întârzie din cauza suspendării activității instituțiilor, n.red.). Trebuie să ne gândim ca de activitatea Trezoreriei depinde toată activitatea și plățile de salarii la toți bugetarii. Nu vreau să mă gândesc la așa ceva, îndemn la calm și sper să putem să punem în aplicare ceea ce am discutat ieri”, a declarat Marcel Boloș.

Mii de salariați de la Ministerul de Finanțe au protestat joi și nu au vrut să mai muncească. Ei nu sunt de acord cu ordonanța Guvernului, redactată chiar de Ministerul Finanțelor, care aduce austeritate în instituțiile de stat.

„Este o formă de grevă spontană pe care colegii noștri au adoptat-o deja. Nu este controlabilă de sindicat. Noi voiam să pornim pe 22 (august a.c.) aceeași acțiune de protest, dar între timp, colegii noștri s-au supărat şi mai tare şi au ieșit în forme spontane.

Să vedem cum le controlează Guvernul pe care l-am anunțat. (…) Din ce știu acum, la prima mână, la nivel național, sunt vreo 15.000 de persoane la protest”, a declarat, joi, Vasile Marica, președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Finanțe, la protestul spontan declanșat de angajații din Ministerul de Finanțe.  „Eu nu cred că mâine (vineri – n.r.) va lucra cineva. La ora actuală, la nivel național, din informațiile pe care le am la prima mână, sunt vreo 15.000 de persoane (care protestează – n.r.)”, a adăugat Marica, potrivit RomaniaTV

One thought on “Salariile bugetarilor ar putea fi blocate. Ministrul Finanțelor: ”Nu vreau să mă gândesc la așa ceva”

  1. Salariații din sectorul finanțe sunt cel mai ușor de înlocuit! Cei din privat ar veni imediat și la jumătate din salariile din prezent. Faceți o probă cu un judet ales aleatoriu și în câteva ore va fi coadă la ușa trezoreriei. Când e prea multă boierie angajatul devine și nesimțit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *