Răsturnare de situație în cazul șoferiței care a condus băută și a produs un accident în care au murit mai mulți muncitori, printre care și un botoșănean

Foto: Ziarul de Iasi

Răsturnare de situație în cazul șoferiței acuzată că a ucis mai mulți muncitori de la Citadin! Judecătorul de caz a cerut să se abțină, iar solicitarea a fost admisă în dosarul ce o privește pe Adina Iuliana Ghervase.

„Instanța admite declaraţia de abţinere formulată de domnul judecător Cristurean Ciprian Gabriel în dosarul penal al Tribunalului Iaşi. Actele îndeplinite şi măsurile dispuse în cauză se menţin. Dispune înaintarea dosarului la registratură spre repartizare aleatorie. Fără cale de atac”, au aratat magistratii ieseni. Acum, procesul a fost amânat pentru data de 13 septembrie 2023, potrivit Dezvăluirea.ro.

Amintim ca soferiţa acuzată că a ucis 4 muncitori, printre care un botoșănean, de la SC Citadin SA spera ca judecătorii ieşeni să dispună strămutarea dosarului ei. Adina Iuliana Ghervase depusese chiar la Curtea de Apel Iaşi o solicitare de strămutare a dosarului penal ce o priveşte.

Anchetatorii ieșeni au schimbat încadrarea juridică în cazul femeii suspectate că a dat cu mașina peste 4 muncitori ai societății Citadin. Astfel, în loc de ucidere din culpă, Adina Iuliana Ghervase este judecată pentru omor calificat.

De asemenea, în trecut, femeia a contestat în trecut arestarea sa, susținând că ar fi nevinovată. Amintim că, în noaptea de 16 spre 17 iunie 2022, Adina Iuliana Ghervase intra în vizorul anchetatorilor ieșeni, după producerea unui accident mortal.

„Am fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, soldat cu victime omenești, produs în municipiul Iași. În accident a fost implicat un grup de angajați care ar fi efectuat lucrări la partea carosabilă, dar și două vehicule, respectiv un autoturism condus de o femeie de 39 de ani și o autoutilitară oprită pe partea carosabilă. În urma impactului, 4 persoane au decedat, iar alte 3 au fost rănite. Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, a fost întocmit un dosar penal”, au mentionat atunci poliţiştii, potrivit sursei citate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *