Jandarmii vor asigura ordinea la manifestările culturale și religioase din județul Botoșani, în minivacanța de Sfânta Maria

În minivacanța de Sfânta Maria, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani își va concentra efortul în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică atât la festivalurile specifice sezonului estival, cât și la manifestările religioase cu participare numeroasă prilejuite de sărbătorirea Adormirii Maicii Domnului.

Jandarmii botoșăneni, în cooperare cu efective de poliție și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea fără incidente nedorite a Zilelor comunelor Broscăuți, Mileanca și Vlăsinești.
De asemenea, Vatra satului Stăuceni și Hora satului Ghireni sunt alte evenimente locale de interes pentru cetățeni unde jandarmii vor acționa pentru prevenirea faptelor de natură penală și contravențională.

Nu în ultimul rând, jandarmii vor fi prezenți alături de participanții la Hramul mănăstirii Zosin, pentru ca oficierea slujbei religioase și celelalte activități specifice hramului să nu fie tulburate de situații neplăcute. Pe timpul executării misiunilor, jandarmii vor acționa preponderent pentru preîntâmpinarea faptelor de tulburare a ordinii si siguranței publice, dar nu vor fi tolerate abaterile de la normele legale.

Recomandăm participanților să acorde atenția cuvenită minorilor care îi însoțesc, să aibă grijă de bunurile personale de valoare și să apeleze cu încredere la cea mai apropiată patrulă de ordine publică în mod direct, în cazul producerii unor fapte antisociale care îi afectează pe ei sau pe cei din jur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *