Performanță uriașă! Doi tineri din Botoșani premiați la o competiție internațională de matematică unde s-au întrecut cu sute de studenți din întreaga lume

Doi tineri din Botoșani au fost premiați la o competiție internațională de matematică unde s-au întrecut cu sute de studenți din întreaga lume. Este vorba despre Mirel-Alin Ciornei, care a obținut mențiune specială, și Gabriel Brehuescu, care a obținut medalia de bronz, ambii studenți ai Facultății de Matematică din Iași.

A 30-a ediție a International Mathematics Competition for University Students a avut loc în Blagoevgrad, Bulgaria, în perioada 31 iulie – 6 august 2023 și au fost prezenți aproximativ 400 de studenți din toate țările lumii. Cei doi studenți din Botoșani au reprezentat România la această competiție.

Mirel-Alin Ciornei și Gabriel Brehuescu sunt absolvenți ai Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Botoșani.

Cei doi studenți premiați la International Mathematics Competition for University Students au obținut, anul acesta, rezultate remarcabile și la Olimpiada Internațională de Matematică – SEEMOUS, care a avut loc în perioada 7 – 12 martie 2023 la Struga (Macedonia de Nord), unde Gabriel BREHUESCU a câștigat medalie de aur iar Mirel-Alin CIORNEI a obținut medalie bronz.

Un nou magazin Penny se deschide într-un oraș din județul Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *