Botoșăneni accidentați la serviciu. Patru oameni nu vor mai putea lucra o vreme

Patru botoșăneni nu vor mai putea munci pentru o vreme după ce s-au accidentat la serviciu, potrivit reprezentanților Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Botoșani. Luna trecută, în domeniul Securitate şi Sănătate în Muncă, au fost efectuate controale la un număr de 56 agenţi economici, au fost constatate 100 neconformităţi şi au fost dispuse 110 de măsuri. De asemenea au fost aplicate 6 amenzi în valoare de 42.000 de lei și 85 avertismente.

14 evenimente au fost comunicate în această lună de către angajatori către inspectoratul teritorial de muncă; iar 8 evenimente au fost cercetate de angajatori și avizate de Inspectoratul Teritorial de Muncă. De asemenea, au fost înregistrate 4 persoane accidentate în accidente de muncă, toate cu incapacitate temporară de muncă.

„Cele mai des întalnite deficienţe în cadrul acţiunilor de control au fost: lipsa verificărilor periodice ale instalațiilor electrice la termenele stabilite de reglementările tehnice din domeniu; lipsa evaluării riscurilor de accidentare şi de îmbolnavire profesională; neinformarea lucrătorilor despre riscurile de accidentare și de îmbolnăvire profesională precum și măsurile de prevenire; neinstruirea ucrătorilor la angajare și periodic; neasigurarea verificării de către angajator a aplicării prevederilor legale SSM , inclusiv la utilizarea echipamentului individual de protecție;  neasigurarea efectuării examenului medical la angajarea lucrătorilor şi a examenului medical periodic; necomunicarea, de indată, a unui eveniment în care a fost implicat un lucrător angajat”, precizează ITM.

Valoarea totală a amenzilor aplicate de către  ITM Botoşani, în cadrul domeniilor  Sănătate şi Securitate în Muncă şi Relaţii de Muncă în cursul lunii iulie 2023 este de 179.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *