Botoșăneanul împușcat pe Muntele Athos de un călugăr va fi operat. Familia respinge orice ajutor de la Gigi Becali. „Nu putem fi cumpărați”

Bărbatul împușcat pe Muntele Athos de un călugăr român este, de sâmbătă, în îngrijirea medicilor români. Costel Sandu este internat la spitalul din Botoșani, iar marți ar putea fi supus primei intervenții chirurgicale, în urma căreia medicii speră să îi salveze piciorul. În paralel, familia vrea ca preotul să dea socoteală în instanță pentru ceea ce a făcut și dezminte că ar fi fost ajutată în vreun fel de Gigi Becali.

Bărbatul care ar fi fost împușcat de părintele Caliopie de pe Muntele Athos a fost adus de două zile în România. Cât timp a stat internat în spitalul din Grecia, nu a reușit  să comunice cu nimeni cât să înțeleagă mai multe despre starea sa, pentru că nu știa nici engleză, nici greacă. Chiar dacă revenirea acasă i-a ridicat moralul, situația lui medicală nu este deloc bună. De sâmbătă, de când a fost internat la spitalul din Botoșani, medicii i-au făcut numeroase investigații medicale.

Costel Sandu ar putea fi supus, marți, unei prime intervenții chirurgicale, dintr-o serie mai lungă de operații necesare pentru a i se salva piciorul, grav afectat în urma împușcării.

„Astăzi trebuie să îi facă RMN-ul. Este posibil să fie nevoie de trei, patru operații, nu se știe sigur, încă i se fac investigații medicale, Știm că are în continuare nevoie de sânge. Persoanele care vor să doneze, trebuie să specifice la spital că donează sânge pentru Costel Sandu. Vrem să le mulțumim pe această cale”, a spus, pentru Gândul, Alina Sandu, nepoata bărbatului.

În timp ce Costel Sandu este pe patul de spital, iar medicii fac tot posibilul să îl ajute să meargă din nou, familia lui se luptă să afle adevărul despre ce s-a întâmplat exact în ziua în care ar fi fost împușcat de preotul de pe Muntele Athos.

”Vrem adevărul, dacă este nevoie, vom cere și despăgubiri, dar acum ce ne interesează cel mai mult este să își recupereze piciorul și să poată avea din nou o viață normală. Vrem să știm de ce a decis să îl împuște pe unchiul meu. Indiferent că ai o altercație cu cineva, nu ai dreptul să împuști un om. Avocata ne-a spus că vom lua totul pas cu pas. Va fi un proces în curs și vom face tot ce este necesar pentru a afla adevărul”, a mai spus nepoata bărbatului.

Femeia a ținut să precizeze că Gigi Becali nu s-a implicat cu absolut nimic în sprijinirea unchiului său și familia lui Costel Sandu nu dorește niciun ajutor de la omul de afaceri.

”Nu ne-a căutat nimeni. Dezmințim public faptul că domnul Becali ne-ar fi ajutat cu ceva. Nu ne ajută cu nimic și nici nu ne dorim, noi suportăm cheltuiala în continuare. Noi nu dorim absolut nimic de la Gigi Becali, decât să nu mai abereze la televizor că el a ajutat sau va ajuta familia. Nu dânsul a plătit ambulanța. Nu va plăti și nu va face nimic, pentru că eu și familia mea nu putem fi cumpărați”, a afirmat Alina Sandu.

Sursa: gandul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *