Doi șoferi de camion amendați și cu permisele suspendate după ce au făcut manevre periculoase în trafic și au fost filmați

La data de 31.07.2023, în mediul on-line au fost promovate imagini video care surprindeau două autocamioane ce se deplasau pe DN2, pe raza localităţii Dărmăneşti, ambii conducători auto efectuând manevra de depăşire neregulamentară asupra mai multor autoturisme, în raza de acţiune a indicatorului “depăşirea interzisă”, încălcând totodată marcajul longitudinal continuu ce desparte sensurile de mers.

Gesturile șoferilor care au încălcat legislația rutieră au produs indignarea celorlalți participanți la trafic, generând totodată și un risc rutier sporit.

Polițiștii Biroului Rutier – Poliția Municipiului Suceava s-au autosesizat, stabilind că evenimentul s-a produs  la data de 18.07.2023, ora 12.29, iar vehiculele se deplasau pe DN2 pe raza localităţii Dărmăneşti.

De asemenea, s-a stabilit faptul că cele două ansambluri de vehicule erau înmatriculate în Republica Ucraina și s-au dispus măsuri specifice de dare în consemn la punctul de trecere al frontierei Siret.

În urma măsurilor, la data de 05.08.2023 polițiștii Biroului Rutier – Poliția Municipiului Suceava au fost informați cu privire la faptul că cele două autocamioane se află în vama Siret. Polițiștii s-au deplasat la faţa locului și au identificat cele două vehicule, stabilind și identitatea celor doi șoferi, respectiv doi bărbați de 32 și 40 de ani, ambii din Republica Ucraina.

După îndeplinirea tuturor activităților procedurale specifice și administrarea probatoriului, ambii conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002R, cu amenzi în cuantum de 1160 lei şi 870 lei, fiecare, fiind aplicată și măsura complementară a suspendării dreptului de  a conduce pentru o perioadă de 60 de zile şi măsura tehnico-administrativă a reţinerii permiselor de conducere pentru ambii șoferi.

„Facem încă o dată apel la toți participanții la trafic să respecte legislația rutieră. Mulțumim totodată reprezentanților mass-media și tuturor cetățenilor care aduc în atenția noastră astfel de derapaje comportamentale pentru a putea aplica prevederile legale și a spori astfel gradul de siguranță rutieră”, spun polițiștii suceveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *