FOTO! Pompierii botoșăneni, activități cu copii din Tabăra Militară Airsoft Agafton

Cei 80 de copii care participă la Tabăra Militară Airsoft Agafton au fost angrenați astăzi, în activități de informare și educare preventivă, care au implicat și exerciții practice.

Astfel, pompierii botoșăneni le-au vorbit, pe înțelesul lor, despre lucrurile pe care nu trebuie să le facă pentru că sunt periculoase și le-au dat sfaturi despre cum își pot petrece timpul liber în vacanță, aflând informații care le vor fi de folos în viitor.

Și cum cel mai ușor poți reține din exemple, pompierii le-au vorbit despre lucruri pe care ar putea fi tentați să le facă, fără să își dea seama de riscurile la care se expun și le-au oferit sfaturi pentru ca ei să fie în siguranță.

Totodată, le-au explicat cum să se comporte dacă cineva are nevoie de ajutor medical sau în cazul producerii unui cutremur sau unui
Paramedicii SMURD i-au învățat cum să execute corect manevrele de acordare a primului

Pirotehnicienii le-au prezentat cele mai frecvente elemente de muniție, rămase neexplodate din timpul celor două conflicte armate, care sunt descoperite pe raza județului Botoșani, autospeciala pirotehnică, aparatura și echipamentele cu care intervin în astfel de situații. Totodată, le-au vorbit despre cum trebuie să se comporte în cazul în care descoperă muniție
Copiii au aflat și în ce situații pompierii intervin cu autospecialele de stingere cu apă și spumă, descarcerare, pirotehnică și ambulanță SMURD și cum se folosește fiecare accesoriu. Cei mai curajoși au probat echipamentele de protecție folosite în misiuni. Activitatea a fost desfășurată în baza protocolului de colaborare cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *