Anchetă a polițiștilor după ce au apărut suspiciuni că în județ există un abator în care se sacrifică ilegal animale

Anchetă a polițiștilor după ce au apărut informații că în județul nostru există un abator în care se sacrifică ilegal animale. Oamenii legii au desfășurat mai multe verificări, luni, pe raza județului Botoșani, iar acestea vor continua și în zilele următoare. Până acum, nu au fost descoperite ilegalități în acest sens.

„Astăzi, 7 august 2023, polițiști din cadrul Serviciul de Ordine Publică au desfășurat activități specifice, pe raza întregului județ pentru verificarea aspectelor semnalate. Până în acest moment, în urma controalelor efectuate și a documentelor verificate nu au rezultat date care să ne conducă la suspiciunea că ar fi fost abatorizate animale fără documente legale. Aspectele semnalate în spațiul public rămân în atenția polițiștilor, iar astfel de verificări urmează a fi desfășurate și în perioada următoare”, precizează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție, Delia Nenișcu.

Animale furate din Sibiu, proprietara crede că au ajuns la Botoșani

Cinci vaci și trei viței de rasă au fost furați de la o fermă de pe raza localității Porumbacu de Jos, în județul Sibiu. Hoții nu au fost identificați până în acest moment, însă proprietara bovinelor spune că sunt, cu siguranță, „profesioniști” și nu se află la prima faptă de acest gen, dovadă fiind felul în care au acționat. Ea bănuiește că animalele ar fi aduse la Botoșani. Prejudiciul depășește 15.000 de euro.

„Am făcut demersuri și la poliție. Ideea este că hoții nu pot vinde vacile, fiindcă ele au mai multe acte decât un autoturism. Nu le pot vinde de capul lor, fiindcă fac parte dintr-o asociație, au tot felul de documente, pașapoarte. Așa că cel mai probabil le vor duce la abator. Am aflat că în Botoșani există un abator care le preia și așa fără acte. Speranța mea este că cineva i-a văzut pe hoți și ne va ajuta. Noi bănuim cine ar fi fost, dar așteptăm ancheta. Cu siguranță este și cineva din sat, fiindcă o persoană care nu cunoaște zona, n-ar fi știut să meargă pe drumuri de țară ca să ajungă la fermă”, povestește proprietara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *