Amenzi și material lemnos confiscat, în cadrul unei acțiuni a polițiștilor din Ștefănești

Duminică, 6 august 2023, în intervalul orar 07:00-11:00 polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești, împreună cu cei ai Biroului de Poliție Județean Transporturi au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor în domeniul silvic, precum și pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a drogurilor, transmite printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani.

În cadrul activităților desfășurate au fost legitrimate 50 de persoane, au fost controlate 26 de autovehicule, iar 9 dintre conducătorii auto au fost supuși testării cu aparatul etilotest, unul dintre aceștia fiind depistat sub influența alcoolului.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 8.000 de lei, atât pentru abateri la regimul rutier, cât și pentru nerespectarea prevederilor legale, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Totodată, polițiștii rutieri au informat conducătorii auto despre noile modificări legislative, privind pedeapsa prevăzută de lege, în cazul comiterii unui accident de circulație de către o persoană care nu deține permis de conducere sau este sub influența alcoolului sau a drogurilor și care are ca urmare moartea victimei. Cei care comit astfel de accidente rutiere vor fi condamnați la închisoare cu executare.

În cadrul acțiunii, doi bărbați, din județul Suceava, au fost depistați în timp ce transportau material lemnos, fără a deține documente legale de proveniență. Cei doi au fost sancționați contravențional, cu amendă în cuantum de 2.000 de lei, iar materialul lemnos a fost suăus confiscării, transmite IPJ Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *