Risc de inundații în județul Botoșani. Cod Portocaliu și Cod Galben, anunțate de hidrologi

rau, stiri, botosani, inundatii, jijia, baseuHidrologii au actualizat prognoza și au anunțat că există risc de inundații pe râurile Jijia, Prut și afluenții acestora și au instituit: Cod portocaliu pe râul Jijia și afluenții acestuia, 06.08. 2023, ora 15:00 – 07.08.2023, ora 09:00;  Cod GALBEN pe râurile Prut și Jijia și afluenți acestora, 06.08.2023, ora 12:00 – 07.08.2023, ora 12:00,

Fenomenele prognozate sunt „scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibil depășiri ale „COTELOR DE APĂRARE „.

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență. Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate este permanent monitorizată atât prin Centrul Operaţional al inspectoratului, cât și în teren de către Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență. Echipajele de pompieri de la toate subunitățile din județ sunt pregătite pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în sprijinul cetățenilor. Pentru a preveni situațiile de urgență, ISU recomandă cetățenilor respectarea următoarelor măsuri:  curățați șanțurile și rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale; nu aruncați gunoaiele menajere sau resturile vegetale în albiile apelor curgătoare sau în șanțurile / canalele de colectare a apei.

Alertă Cod Portocaliu pentru județul Botoșani. Anunțul de ultimă oră al meteorologilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *