Persoanele care mai pot să cumpere vechime în muncă până pe 31 august

Românii care vor să își cumpere vechime la pensie o mai pot face până pe 31 august. Este vorba despre cei care trebuie să iasă în curând la pensie, dar nu au numărul minim de ani pentru a beneficia de o pensie minimă de stat.

Pe măsură ce se apropie termenul-limită pentru cumpărarea vechimii în muncă pentru pensie, mulți români încep să ia în calcul opțiunile disponibile. O inițiativă legislativă care propunea prelungirea acestui termen a fost respinsă de Parlament, astfel încât cei care nu au suficientă vechime în muncă vor avea doar până pe data de 31 august pentru a-și achiziționa vechimea necesară

Persoanele care vor să acopere perioadele în care nu au cotizat la sistemul de pensii de stat o pot face prin semnarea unui contract de asigurare socială cu Casa de Pensii. Pentru a calcula costul cumpărării unei luni de vechime în muncă, se ia în considerare contribuția la pensii, care este de 25%, împărțită la salariul minim pe economie, stabilit la 3.000 de lei. Prin urmare, costul unei luni de vechime în muncă este de 750 de lei, în timp ce un an de vechime costă 9.000 de lei.

Cumpărarea vechimii în muncă rămâne o necesitate pentru multe persoane.

Cele mai multe persoane au ieșit sau urmează să iasă la pensie în condiții normale, fără să fie nevoie să cumpere vechime. Perioadele de timp pentru care se poate încheia contractul de asigurare socială și a efectua plata contribuției sunt cele cuprinse între data de la care au împlinit 18 ani și până la data împlinirii vârstei standard de pensionare.

Cu toate acestea, acoperirea costurilor pentru a cumpăra ani suplimentari de vechime în muncă pentru pensie poate fi o provocare pentru mulți români având în vedere costurile ridicate implicate, cu atât mai mult pentru cei care nu au un venit regulat și sigur. În acest caz, ar trebui să luați în considerare și alte alternative de economisire și investiții pentru a vă asigura că veți avea suficiente resurse financiare atunci când veți ieși la pensie, potrivit Realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *