Ce i-a cerut Gigi Becali călugărului de la Muntele Athos care ar fi împușcat un bărbat din Botoșani. „ Să filmezi!”

Gigi Becali îl cunoaște pe călugărul care a împușcat un român pe Muntele Athos. El susține că a fost sunat de călugărul de la Muntele Athos care a împușcat un bărbat din Botoșani, conform Observator. Totuși, se pare că familia muncitorului a aflat abia după câteva zile că e rănit şi internat în Halkidiki. Rudele au plecat imediat în Grecia şi au cerut ajutorul autorităţilor române. Ministerul de Externe a luat legătura cu medicii şi poliţiştii şi a pus la dispoziţia victimei un avocat.

„Am luat legătura cu Ambulanţa, să o plătesc şi să-l aducă la Bucureşti, să-l externeze din Grecia, ca să avem grijă mai mare de el“, a spus Gigi Becali. El a adăugat că îl cunoaște pe călugărul respectiv.

„Eu i-am spus călugărului: „Bun, ai permis de port armă”. Că într-adevăr, pe vremuri, călugării aveau arme ca să vâneze mistreţi când era sărăcie şi secetă şi n-aveau mâncare pentru muncitori. Dar acum eu te ajut, numai că ai o obligaţie. Să filmezi când arunci arma în mare şi să-mi arăţi. Accidental a fost, îţi dai seama că n-a vrut să omoare un om“, a mai spus Becali.

Botoșăneanul de 51 de ani a ajuns pe patul de spital în Grecia, după ce a fost împușcat de un preot, pe Muntele Athos. Mai mult, spune el, slujitorul bisericii l-ar fi determinat să declare poliției că totul a fost un accident de vânătoare.

Cazul este anchetat, acum, de autoritățile elene, iar familia bărbatului a cerut sprijinul Consulatului României în Salonic.

Bărbatul, muncitor necalificat, este de loc din comuna Tudora, județul Botoșani, însă lucrează de doi ani la un schit din Muntele Athos, lângă chilia unui preot, tot român. Spune că, săptămâna trecută, o pisică l-a înfuriat pe preot, așa că acesta a scos o pușcă și a tras după animal. Nu a ținut cont de faptul că în apropiere era și muncitorul. Pisica a reușit să scape, însă victima a fost lovită de alice.

Victimă: Ea a venit la picioarele mele. Eu m-am ridicat de pe bancă, m-am dus la vreo trei metri. Mâța a fugit de acolo. El s-a dus la centrală, a luat arma de vânătoare, a încărcat-o și s-a auzit ‘poc’. Pe loc am căzut jos, ca și cum aș fi fost izbit de mașină. Ce a căutat el cu pușca la 3-4 metri de mine? Și mi-a prins și piciorul drept, și piciorul stâng”.

Bărbatul susține că, înainte ca povestea să iasă la iveală, preotul l-ar fi determinat să declare polițiștilor că totul a fost un accident la o vânătoare de mistreți. Pe fir au intrat, însă, rudele victimei, care au cerut ajutor Consulatului român din Salonic.

Botoșăneanul împușcat în picior pe Muntele Athos: Pe loc am căzut jos, ca și cum aș fi fost izbit de mașină. Ce a căutat el cu pușca la 3-4 metri de mine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *