Reacția MAE după ce un botoșănean a fost împușcat pe Muntele Athos

Un botoșănean de 51 de ani a ajuns pe patul de spital în Grecia, după ce, spune el, a fost împușcat de un călugăr, pe Muntele Athos. Mai mult, monahul l-ar fi determinat să declare poliției că totul a fost un accident de vânătoare.

Cazul este anchetat acum de autoritățile elene, iar familia bărbatului a cerut sprijinul Consulatului României în Salonic să fie adus la un spital din țară.

Bărbatul, muncitor necalificat, este de loc din comuna Tudora, județul Botoșani, însă lucrează de doi ani la un schit din Muntele Athos, lângă chilia unui călugăr, tot român. Spune că, săptămâna trecută, o pisică l-a înfuriat pe monah, așa că omul ar fi scos o pușcă și a tras după animal. Nu ar fi nimerit pisica, în schimb, alicele l-ar fi lovit pe muncitor în ambele picioare.

Bărbatul spune că unul dintre picioare a început să i se înnegrească și se teme că doctorii ar putea să i-l amputeze. Vineri a fost începută procedura de repatriere a românului rănit, prin Consulatul de la Salonic.

Radu Filip, purtător de cuvânt al MAE: „MAE prin Consulatul General al României la Salonic, a fost notificat, pe 2 august, cu privire la spitalizarea unui cetățean român în localitatea Polighiros, ca urmare a unui incident soldat cu rănirea prin împușcare a acestuia. O anchetă pentru stabilirea circumstanțelor este în curs de desfășurare”.

Bărbatul urmează să fie adus în țară cu o ambulanță, și transportat la un spital din Botoșani.

Sursa: stirileprotv.ro

Botoșăneanul împușcat în picior pe Muntele Athos: Pe loc am căzut jos, ca și cum aș fi fost izbit de mașină. Ce a căutat el cu pușca la 3-4 metri de mine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com