Fotograf român, jefuit de doi botoșăneni în Franța. Percheziții ale polițiștilor, după ce camera de filmat a acestuia, de 12.000 euro, era la vânzare pe un site

Un fotograf din București a mers la Paris iar acolo a fost jefuit chiar de români. La revenirea în țară, a constatat că bunurile care ii erau furate se aflau la vânzare pe un site din România.

Cel care oferea aparatura foto spre vânzare, ar fi cumpărat-o la începutul lunii iulie, de la doi tineri, din municipiul Botoșani, a căror identitate a fost stabilită de polițiști.

La data de 18 iulie 2023, am fost sesizați de către un bărbat, din județul Ilfov, cu privire la faptul că în luna iunie a.c., în timp ce se afla în Paris și executa o ședință foto, i-ar fi fost sustrase o cameră de filmat și un obiectiv, valoarea acestora fiind estimată la peste 12.000 de euro.
Totodată, victima a precizat faptul că a identificat un anunț postat pe un website de vânzări online, de către o persoană din Botoșani, care oferea spre vânzare aparatură foto ce prezenta caracteristicile celor care i-au fost sustrase”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean

Polițiștii din Botoșani au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt si tăinuire, in cadrul caruia au fost demarate cercetări pentru identificarea persoanelor implicate în comiterea faptelor.

Ulterior, a fost identificată persoana care a oferit spre vânzare aparatura foto, fiind depistată în momentul în care încerca să o vândă. Aparatura foto a fost recuperată și restituită persoanei vătămate.

Din verificări, a reieșit faptul că cel care oferea aparatura foto spre vânzare, ar fi cumpărat-o la începutul lunii iulie, de la doi tineri, din municipiul Botoșani, a căror identitate a fost stabilită de polițiști. Ulterior, au fost puse în executare două mandate de percheziție domiciliară la locuințele celor doi tineri, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt, prilej cu care au fost identificate și ridicate mai multe mijloace materiale de probă, precum și 3.000 de euro, reprezentant suma încasată ca urmare a vânzării aparaturii foto. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt”, a adăugat Delia Nenișcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *