Copil de 3 ani, cel mai mic bolnav cu diabet din județ. Medic Spitalul Județean Botoșani: Acum, din păcate, există zahăr în toate produsele, inclusiv în salamuri, pateuri

Diabetul zaharat, boala care lovește în tot mai mulți copii. Nu mai puțin de 75 de copii din județul Botoșani, cu vârste de până în 14 ani, suferă de diabet. Cel mai mic bolnav de diabet are trei ani și a fost diagnosticat recent.

Carmen Galiano, medic șef Secție Diabet din cadrul Spitalului Județean ”Mavromati”,  spune că diabetul poate fi evitat prin alimentație sănătoasă, sport și excluderea dulciurilor rafinate.

Acum, din păcate, există zahăr în toate produsele, inclusiv în salamuri, pateuri, deși teoretic nu ar trebui să conțină zahăr. Este folosit pentru că îi îmbunătățește gustul iar comercianii preferă să pună o cantitate mică de zahăr sub diverse forme”, a afirmat Carmen Galiano.

Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani are în evidență 11.832 de pacienți cu diabet, 572 fiind diagnosticați în primele cinci luni ale anului. Potrivit medicului botoșănean, în medie, lunr, apar 100 de cazuri de bolnavi cu diabet. Cel mai în vârstă pacient cu diabet are 92 de ani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *