Premierul României: Marcel Ciolacu, despre reforma austerităţii: „Românii care merg la serviciu să joacă Solitaire să plece”

Premierul Marcel Ciolacu a spus miercuri, după anunţarea unui pachet de 50 de măsuri de austeritate, că e timpul ca cei care merg la serviciu să joace Solitaire să plece acasă.

Cred că toate măsurile propuse în aceste moment de domnul ministru sunt corecte. E timpul ca cei care muncesc să primească salarizare corespunzătoare, sporuri, iar cei care merg la serviciu să se joace Solitaire să caute în altă parte acest mod de a munci. Sunt peste 50 de sporuri, e incredibil unde a ajuns acest fenomen.Nu puteam avea sporuri mai mari ca salariul de bază”, a declarat, miercuri, şeful Guvernului.

Marcel Ciolacu susține că pachetul de măsuri reprezintă prima reformă reală a sistemului bugetar.

„Sunt peste 50 de măsuri, au fost discutate și în cadrul coaliției.  Vorbim în primul rând de prima reformă reală în ceea ce privește sistemul bugetar, este pentru prima oară când un Guvern al României își asumă o astfel de abordare. Sunt măsuri care au efecte imediate, altele au efecte indirecte„, a anunțat premierul.

În context, premierul a mai spus că cel mai rău scenariu pentru România este blocarea fondurilor europene.

„Eu cred, mai mult ca sigur că vom reuși împreună să evităm acest lucru„, a precizat Ciolacu.

Pachetul de măsuri care urmează să fie aprobat de Guvern vizează reducerea cheltuielilor statului.

Sursa: antena3.ro

Trăim să o vedem și pe asta! O școală din Botoșani face licitație pentru a găsi firma care să îi taie lemnele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *