Peste 30 de gravide au primit ajutor de 2.000 lei din partea Primăriei Botoșani

Primăria Botoșani a acordat primele vouchere pentru femeile gravide, în cadrul Programului ”Materna”.  Potrivit primarului municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, 33 de beneficiare au primit ajutorul financiar de 2000 lei. Program social a fost demarat pentru a sprijini natalitatea la Botoșani, bugetul alocat până la sfârșitul anului fiind de 280 mii lei.

”A intrat în vigoare Hotărârea de Consiliu Local prin care acordăm sprijin pentru creșterea natalității. Deja am acordat primele vouchere pentru 33 de beneficiare”, a declarat Cosmin Andrei.

Solicitările pentru acest ajutor se primesc atât în format fizic, cât și electronic. Sprijinul financiar vizează cheltuielile cu eventuale tratamente medicamentoase și analize medicale necesare monitorizării și ducerii la bun sfârșit a sarcinii.

Beneficiarele acestui ajutor financiar acordat de la bugetul local sunt femeile însărcinate cu vârsta de peste 18 ani, cu domiciliul stabil în municipiul Botoșani.

Alimentarea cardului se face în două etape distincte, respectiv 1.000 de lei de solicitant, în perioada prenatală, după săptămâna a 10-a de sarcină (etapa I) și 1.000 de lei, după săptămâna a 24-a de sarcină (etapa a II-a).

Cererile privind acordarea cardului MATERNA BOTOȘANI se pot depune la sediul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Botoșani, strada Săvenilor nr.12, de luni până joi, între orele 9:00 – 15:00, cât și în format electronic (prin completarea cererii tip al cărei model este disponibil pe site-ul Direcției de Asistență Socială –www.dasbotosani.ro), la adresa de e-mail: [email protected].

Distribuirea voucherelor, precum și dispoziția de acordare, se face de către Direcția de Asistență Socială Botoșani, numai pe baza prezentării actului de identitate în original și a semnăturii de primire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *