Noi plângeri împotriva îngrijitoarei unei creșe din Botoșani, acuzată că a bătut mai mulți copii. Cum se apără

Caz şocant la Botoşani: copii de doar 2 ani sunt bătuţi şi traşi de păr la creşă, se plâng mai mulţi părinţi. Trei anchete au început în acest caz, după ce o fetiţă i-a povestit mamei ce păţeşte în fiecare zi. În faţa acuzaţiilor, îngrijitoarea a negat şi a explicat că cel mult, îi mai strânge de obraji pe copii, dar de drag.

Mama fetiţei a început să se îngrijoreze pentru că fiica ei venea tot mai tristă de la creşă. După întrebări insistente, femeia a aflat ceva care i-a strâns inima.

Mama fetiţei: A spus şi că a fost trasă de păr şi lovită peste cap şi că a plâns. Am întrebat-o de mai multe ori ca să înţelegem că nu a fost o greşeală, dar ea era foarte explicită când arăta trasul de păr.

Furioasă şi speriată, mama fetiţei a depus plângere la poliţie. După ce poliţiştii au început ancheta pentru purtare abuzivă la creşă, mai mulţi părinţi au reclamat că şi copiii lor sunt bătuţi. Inspectoratul şcolar a deschis şi el o investigaţie.

Bogdan Suruciuc, inspector general ISJ Botoşani: A apărut şi o sesizare scrisă la sediul unităţii de învăţământ, constituindu-se o comisie de disciplină, care acum îşi desfăşoară activitatea şi vom monitoriza şi noi situaţia pentru a afla cu exactitate ce s-a întâmplat acolo.

Anchete în lanţ la o creşă din Botoşani

Pe lângă aceasta, directoarea creşei face propria anchetă disciplinară. Ca să protejeze copiii, inspectorii şcolari vor să instaleze camere de supraveghere în creşă.

Monica Cojocaru, directoarea grădiniţei: Dacă avem acordul cadrelor didactice şi a tuturor părinţilor din unitate, din grupa respectivă, putem pune camere. Dacă primim accesul, din toamnă, sălile de clasă vor fi cu supraveghere audio-video.

130 de copii sunt înscrişi la creşa unde o îngrijitoare este acuzată că îi bate. Părinţii nu pot să îi retragă decât dacă vor sta cu ei acasă. Este singura creşă cu program prelungit din Botoşani, potrivit observator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *