Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale și de Nord, va sluji în județul  Botoșani

Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale și de Nord, va sluji în județul  Botoșani.

Înaltul prelat se va afla, sâmbătă, 5 august, la Crăiniceni – Horodiștea, în județul Botoșani, localitatea natală a Sfântului Ioan Iacob Hozevitul, pomenit pe 5 august, și va sluji la biserica aflată în vecinătatea Casei memoriale.

Sfântul Ioan Iacob Hozevitul  s-a născut la 23 iulie 1913 într-un sat de pe malul Prutului, Crăiniceni, comuna Păltiniș, județul Botoșani, într-o familie de țărani foarte credincioși, anume Ecaterina și Maxim Iacob, fiind singurul copil la părinți.

Rămânând orfan de ambii părinți la doar 3 ani, este crescut de bunica sa iar la finalizare liceului de la Cernăuți, părăsește lumea cea deșartă îndreptându-se spre Mănăstirea Neamț.

Întra în monahism iar apoi călătorește în Țara Sfântă, topindu-și trupul cu multe osteneli, privegheri, post si rugăciuni ca în final să își dea prețiosul său suflet în mâinile Creatorului. Sfântul Ioan Iacob Hozevitul a decedat pe 5 august 1960, la vârsta de 47 de ani. A fost înmormântat de Amfilohie, egumenul Mănăstirii Sfântul Gheorghe, în peștera care-l găzduise în ultimii ani de viață.

Trupul sau a rămas întreg după strămutarea la Domnul fiind bine mirositor și făcător de minuni, așadar a fost canonizat de Biserica noastră la data de 20 iunie 1992 iar de Sinodul Bisericii din Ierusalim la 31 ianuarie 2017, având data de prăznuire 5 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *