FOTO Hectare întregi de porumb distruse de mistreți în județul Botoșani. Agricultor: Cam 50 de mistreți ne-au produs pagube. Autoritățile au râs de mine

Hectare întregi de porumb sunt distruse de mistreți și anul acesta în județul Botoșani. Oamenii se plâng de lipsa de implicare a celor responsabili pentru îndepărtarea animalelor sălbatice, dar și de batjocora cu care sunt tratați când vine vorba despre despăgubiri.

Un fermier din comuna Dobârceni susține că an de an are de-a face cu problemele produse de porcii mistreți.

„Instantaneu, cum a trecut porumbul la sezonul de lapte-ceară, am sesizat cam 40-50 de mistreți care ne-au produs pagube. Am sesizat primăria, cum e procedura, care să sesizeze ocolul silvic să vină să înlăture porcii, am cerut comisie de constatare a pagubelor”, spune bărbatul.

Anul trecut, botoșăneanul a avut aceeași problemă, a făcut demersurile necesare în speranța că va fi despăbugit, dar nu s-a ales decât cu pagubele.

„N-am rezolvat absolut nimic! Au râs de mine. Mi-au trimis un braț de documente prin care s-au astupat că au făcut absolut orice și mai că eram eu vinovat că n-am plecat la cules căpșuni. Că pun porumb lângă pădure, că lucrez terenul. Eu ajung că recoltez 500 de kilograme. Apar seară de seară distrugeri”, spune botoșăneanul.

El susține că autoritățile nu au un inventar exact al numărului de mistreți din teren și din acest motiv orice măsuri nu sunt suficiente pentru că în realitate numărul animalelor este mult mai mare.

„Numărul de mistreți din inventar este până în 10% față de inventar”, a mai declarat botoșăneanul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *