Debut de sezon teribil pentru FC Botoșani. Țigănașu, dublă fractură la coloană! Mailat, ruptură de ligamente!

FC Botoșani se confruntă cu probleme medicale grave, în acest început de sezon.  Trupa botoșăneană se află pe poziția a 11-a în Superligă, cu un singur punct în clasament, iar startul de sezon este sabotat de o lungă listă de accidentați, echipa fiind nevoită să nu se bazeze pe patru jucători importanți pentru o lungă perioadă de timp.

Antrenorul Marius Croitoru a dezvăluit că Alexandru Țigănașu (33 de ani, fundași stânga) a suferit o accidentare serioasă la coloană, în timp ce Sebastian Mailat (25 de ani, extremă stânga), Rijad Sadiku (23 de ani, fundaș dreapta) și Petro Charles (22 de ani, fundaș dreapta) au rupturi de ligamente.

„L-am pierdut pe cel mai bun jucător român din campionat anul trecut, Sebi Mailat”

„E un început greu de sezon pentru noi. Exact așa cum cum era de așteptat. Pentru că, sincer, s-au schimbat ceva lucruri la noi la club și, din păcate, în această scurtă perioadă de pregătire, am pierdut foarte mulți jucători cu accidentări grave. L-am pierdut pe cel mai bun jucător român din campionatul trecut, Sebi Mailat, golgheterul român al campionatului, 16 goluri. Am pierdut fundașii laterali titulari. Nu ne este ușor, dar suntem obligați să mergem înainte, suntem obligați să ne descurcăm. Mailat a fost jucătorul român al campionatului trecut, de departe din punctul meu de vedere, golghetul român al campionatului, dacă scoatem cei doi străini. El a fost cel mai bun marcator român al campionatului. Este o pierdere grea pentru noi și, în cazul în care îl vindeam, pentru că era o ofertă, și atunci clubul avea de câștigat. Și dacă rămânea la noi aveam de câștigat și dacă era să plece, ambele părți câștigau și el avea un contract bun și noi, clubul, beneficiam de pe urma acestui transfer cu niște bani la buget. Pentru că știți bine rețeta lui FC Botoșani, de câțiva ani de zile, asta a fost, nu trebuie să ne ferim, pentru, că până la urmă, ăsta este adevărul.

„Vrem să găsim și unu-doi jucători care să aducă plusvaloare echipei”

Știți regula aceea cu număr limitat de jucători pe listă, nu îi poți scoate de pe această listă. Rămânem blocați, dar aceasta este viața. Sper ca în următoarele două-trei săptămâni să mai recuperăm din cei accidentați și, în cazul în care ne ajută Dumnezeu, să găsim și unu-doi jucători care să aducă plusvaloare echipei. Ar fi extraordinar.

Toate accidentările sunt sunt grave. Țigănașu, în ultima partidă de pregătire cu Ferencvaros, a fost lovit de un jucător cu genunchiul în coloană și a avut dublă fractură. Ceilalți doi fotbaliști, mă refer la Sadiku și la Petro Charles, au ruptură de ligamente. Sebi Mailat, la fel. Chică-Roșă a suferit o fractură în zona capului. Adică sunt accidentări grave la care nu poți să pui un termen limită în care să spui ‘domne, în patru-cinci luni ei revin sigur’. Sunt accidentări grave, chiar dacă revii în perioada preconizată, îți trebuie ceva timp să reintri în formă. Apoi, au intervenit câteva leziuni musculare sau entorse la gleznă pentru alți câțiva jucători.

„Un obiectiv, realistic vorbind, ar fi în primele 10 echipe ale campionatului”

Dintr-o listă de 25 de jucători, deja noi avem patru jucători pierduți la nivel local, pentru că nu-i avem crescuți. Rămân cu 21 de jucători, dintre care doi sunt portari. Rezultă 19 jucători de câmp, din care avem cinci accidentați, pe care nu poți să-i scoți de pe listă. Rămân 14 jucători seniori. În acest moment, ne găsim într-o situație imposibilă, dar suntem obligați să mergem înainte.

Glumim, dar în ritmul ăsta o să trebuiască să mă antrenez și eu, Mihai Roman și secunzii, ca să mai intrăm puțin, dacă e nevoie. Așa l-am reactivat și pe Andrei Patache (n.r. – 35 de ani), tot în ideea aceasta, măcar să ne ajute pe acest început de campionat. Ca să putem avea avea o listă completă, dar v-am spus este foarte greu. 

Un obiectiv, realistic vorbind, ar fi în primele 10 echipe ale campionatului, pentru că v-am zis nu ne este ușor. Deja primele șase echipe sunt mai așezate, au loturi mari, fără mari schimbări, loturi omogene. Mă refer la FCSB, Farul, Rapid, Sepsi, Craiova, iat CFR a schimbat ceva, dar a păstrat o calitate foarte bună. Au alte bugete față de noi, alte pretenții, sunt echipe care sunt obișnuite deja să fie în acea parte a clasamentului. Cred că o poziție realistă anul acesta, pentru că este un an de tranziție pentru noi și încercăm să reconstruim ceea ce a fost odată la Botoșani, ar fi un în primele 8-10 ale campionatului. Ar fi o prezență meritorie„, a declarat Marius Croitoru pentru Sport.ro. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *