Depozitele neconforme de deșeuri de la marginea muncipiului Botoșani vor fi închise. Primar: Avem o finanțare pentru rezolvarea acestei probleme istorice.

Depozitele neconforme de deșeuri de la marginea muncipiului Botoșani vor fi închise. Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a declarat că la această dată este în desfășurare la Primăria Botoșani o licitație de închidere a depozitelor de pe strada I.C.Brătianu, în zona adiacentă adăpostului pentru câinii comunitari, cu o valoare de 8,34 milioane lei.

”Avem în desfășurare o licitație de închidere a depozitelor neconforme de la marginea orașului, acolo unde avem o finanțare pentru rezolvarea acestei probleme istorice. Împreună cu Ministerul Mediului vrem să rezolvăm această problemă. Avem finanțare și suntem în etapa de evaluare a documentațiilor care au fost depuse. Prevederile inițiale spuneau că deșeurile trebuiesc relocate, dar în urma studiilor a reieșit că este o acțiune care nu poate fi dusă la îndeplinire din cauza afectării sănătății populației și a mediului și a fost această oportunitate de a închide din situ depozitele neconforme adiacente depozitului pe care deja îl avem la marginea orașului și care este în etapă de monitorizare”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *