Un preot din Botoșani strânge cărți pentru enoriașii din parohie. Copiii conștiincioși, premiați cu câte 1.000 lei

Un preot din județul Botoșani vrea să-i îndemne pe enoriașii din parohie să citească mai mult. Tocmai de aceea, părintele Dumitru Anușca, de la Parohia „Sfântul Proroc Ilie Testisteanul” din Icușeni Vale a venit cu o propunere inedită. Preotul vrea să strângă cât mai multe cărți bune de citit pe care să le pună într-o bibliotecă a parohiei.

Dorim să încropim cât mai repede o bibliotecă a parohiei în care să punem cărți bune de citit pentru diferite categorii de vârste: școlari din clasele primare, școală generală, liceeni, studenți, tineri necăsătoriți, tineri familiști, persoane între 40-65 ani, pensionari etc. În primă instanță vom alcătui, pe baza sugestiilor primite, o lista cu 70 titluri ,,must read” pentru fiecare categorie. Din luna august începând, vom avea desemnată o ,,carte a lunii” pentru fiecare categorie de vârstă, și vom achiziționa măcar 20 bucăți pentru a le putea citi cât mai multe persoane dintre enoriașii, închinătorii și binefăcătorii parohiei noastre”, spune preotul.

Potrivit acestuia, lunar se va face o întrunire a Clubului de Lectură ,,Sf. Nectarie” în Casa Anastasia.

„Vom dezbate la un ceai (+plăcinte, clătite, gogoși etc. etc.) idei semnificative din cuprinsul ultimei cărți citite. Copiii mai silitori, care vor întocmi un caiet de lecturi creativ, cu idei relevante extrase rezumativ din paginile citite, vor primi de Crăciun un cadou foarte consistent din partea noastră. Cele mai frumoase trei caiete de lectură ale copiilor vor fi premiate cu câte 1000 ron. Toți participanții vor fi premiați până la final de an cu o excursie la munte pe cheltuiala sponsorilor binevoitori”, a adăugat preotul.

Astfel, părintele caută cărți de la povești la educație financiară, ghid al bunelor maniere, la cărți de psihologie aplicată sau filozofie. Cei care vor să doneze pentru rafturile din bibliotecă, premii, excursii, etc. pot lua legătura cu părintele Dumitru la nr. de tel. 0730755066.

„ E nevoie să ajutăm tânăra generație să înțeleagă faptul că e suuuuper cooooool să citești dintr-o carte în format fizic și să ai un caiet de lecturi. E o chestiune ,,cool”, nu e ceva de luat la mișto, cum, eronat, cred unii”, spune preotul Dumitru Anușca.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *