Taxa după moarte. Ministrul Finanţelor vrea bani pe moştenirile românilor pentru bugetul de stat

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, ar vrea să introducă o taxă după moarte, mai exact una pe moşteniri. Propunerea a fost făcută în şedinţa coaliţiei de guvernare de luni, potrivit Antena 3 CNN. Guvernul vrea să introducă o taxă după moarte. Mai exact, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, vrea să strângă bani şi să impoziteze moştenirile de trei ori mai mult. Chiar fostul premier Nicolae Ciucă, actul preşedinte al PNL, s-a crucit când a aflat despre această propunere.

În şedinţa de guvern Marcel Boloş a mers cu mai multe propuneri controversate, printre ele o taxă mărită pe casele moştenite. Mai exact, după ce o persoană moare şi lasă unele proprietăţi moştenitorilor săi, pentru aceste case, să fie plătit un impozit de 3%. În acest moment, dacă faci succesiunea în doi ani de când a murit persoana respectivă, nu plăteşti nicio taxă.

Dacă faci succesiunea după doi ani de la deces, plăteşti un impozit de 1% pe valoarea notarială a acelei case. Acum, varianta cu care a venit Marcel Boloş este aceea că, dacă faci succesiunea după doi ani, impozitul să fie de 3% din valoarea notarială.Nicolae Ciucă i-ar fi spus ministrului Boloş, ieri la şedinţa de guvern, când a venit cu lista de majorări de taxe: „Opreşte-te!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *