FOTO Botoșăneni cu mașinile blocate în parcări. 18 dintre ei s-au ales și cu amenzi

Mai mulți botoșăneni au rămas cu mașinile blocate în parcările din municipiul Botoșani. Potrivit unei informări transmisă de Poliția Locală, miercuri, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumuri Publice au acționat pentru identificarea situațiilor în care vehiculele de transport marfă/bunuri și cele de transport persoane au fost parcate în parcările publice de pe domeniul public sau în oricare alte locuri în care ar stânjeni circulația autovehiculelor.

Astfel, în 20 de situații a fost dispusă măsura blocării roții autovehiculelor și aplicat un număr de 18 sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 3.800 lei.

Ce trebuie să știți

Nerespectarea prevederilor art. 12 alin (6) și (7) din H.C.L. nr. 292/2017, constituie contravenție și se sancținează cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei. Este interzisă oprirea, staţionarea și parcarea mijloacelor de transport mărfuri şi bunuri, remorci, rulote, platforme, a celor de transport persoane, cu excepţia maxi taxi, şi a celor destinate serviciilor de turism, altele decât autoturismele, a căror dimensiuni depăşesc dimensiunile locului de parcare marcat, precum şi a tractoarelor de orice tip, inclusiv gama de utilaje aferente, în alte locuri decât ȋn spaţii aflate în proprietate privată sau în parcările special amenajate pentru aceste categorii de vehicule, semnalizate prin indicatoare sau marcaje.

Se interzice staţionarea și parcarea autovehiculelor de transport marfă aparţinând societăţilor comerciale, pe spaţiile dintre blocuri, ȋn parcările publice de pe domeniul public sau privat al municipiului sau în oricare alte locuri în care ar stânjeni circulaţia autovehiculelor din trafic ori a celor parcate sau staţionate regulamentar.

O pizzerie din zona centrală a Botoșaniului, amendată de polițiștii locali. Vezi motivul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *