Un bărbat din Botoșani s-a culcat de două ori cu o minoră dintr-un centru de plasament. Individul a fost condamnat

Un bărbat din Botoșani s-a culcat de două ori cu o minoră dintr-un centru de plasament din municipiu. Faptele s-au produs în 2019, atunci când botoșăneanul, care acum are 60 de ani, o lua pe fată cu mașina și mergea la marginea municipiului, în zona Lebăda, și întreținea relații sexuale cu minora, care atunci avea 16 ani.

Bărbatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor și a fost condamnat, luni, la doi ani și jumătate de închisoare sub supraveghere. El a primit și interdicția de a se apropia de victima sa timp de patru ani.

De asemenea, botoșăneanul va trebui să achite victimei daune morale de 7.500 de lei. Sentința Judecătoriei Botoșani nu este definitivă.

Solutia pe scurt:

Condamnă pe inculpatul Horodincă Fănică, pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor prev. și ped. de art. 220 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (două acte materiale) cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală la pedeapsa principală de 2 ani și 6 luni închisoare și pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b, n Cod penal (dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și dreptul de a comunica cu persoana vătămată Anonimizat 1 ori de a se apropia de aceasta) pe o perioadă de 4 ani.

În temeiul art. 65 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b, n Cod penal (dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și dreptul de a comunica cu persoana vătămată Anonimizat 1 ori de a se apropia de aceasta).

În temeiul art. 91, 92 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani. În temeiul art. 93 alin. (1) Cod penal obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Boto?ani la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 93 alin. (2) lit. b) Cod penal impune condamnatului să execute obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Botoșani sau în colaborare cu instituții din comunitate. În temeiul art. 93 alin. (3) Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile la Primăria mun. Botoșani sau la D.J.D.P. Botoșani.

În temeiul art. 91 alin. (4) Cod penal atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 Cod penal privind condiţiile revocării suspendării executării sub supraveghere. Obligă inculpatul să plătească părții civile Anonimizat 1, suma de 7.500 lei, daune morale. Respinge, ca nefondate, restul preten?iilor civile. Obligă inculpatul să plătească statului suma de 1.793,57 lei, cheltuieli judiciare, în care s-a inclus suma de 50 lei, contravaloarea raportului de constatare medico-legală, ce se va vira în contul RO49TREZ11621F330800XXXX Trezoreria Botoşani pentru Spitalul Judeţean MAVROMATI Botoşani. Onorariul apărătorului din oficiu al părţii civile, avocat Hornaru Olimpiu, delegație nr. 397/01.04.2022, în sumă de 470 lei, se va achita B.A. Botoșani din fondurile M.J. Cu apel în 10 zile de la comunicare. Pronunţată astăzi, 24 iulie 2023, prin punerea hotărârii la dispoziţie prin mijlocirea grefei instanţei conform art. 405 alin. 1 Cod procedură penală.

Două femei din Botoșani au furat 1,6 milioane de lei de la o instituție de credit. Modul de operare te lasă fără cuvinte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *