FOTO! Pompierii botoșăneni, alături de 200 de copii aflați într-o tabără organizată de o parohie din județ

Pompierii botoșăneni s-au alăturat astăzi celor 200 de copii din cadrul taberei „Vara pe uliță” organizată de Parohia Doina, Răuseni.

Pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani și a Gărzii de Intervenție Trușești le-au arătat în ce situații intervin cu autospecialele de stingere cu apă și spumă și descarcerare și cum se folosește fiecare accesoriu. Pirotehnicienii le-au explicat cum trebuie să procedeze în cazul în care descoperă muniții rămase neexplodate, fiind efectuate demonstrații practice.

Participanții au fost interesați și de cunoașterea metodelor de acordare a primului ajutor, activitățile fiind interactive. Ei au adresat întrebări referitoare la situațiile în care este necesară efectuarea manevrelor de resuscitare, durata acestora și modul în care trebuie realizate.

Nu în ultimul rând, colegii din cadrul Inspecției de Prevenire le-au explicat cum trebuie să procedeze ca să nu ajungă în situații limită dar și cum să se comporte dacă sunt implicați sau martori ai unor evenimente nedorite, fie că este vorba de incendii, inundații sau cutremur. Supravegheați de pompierul Sam, copiii au înțeles că educația preventivă este darul cel mai prețios ce li se poate oferi, căci îi învăța să fie responsabili față de propria siguranță și să îi sprijine și pe ceilalți în nevoi”, informează printr-un comunicat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani.
Pe timpul acestei acțiuni, pompierii au oferit materiale de informare preventivă din cadrul campaniilor naționale „R.I.S.C – Renunță, Improvizațiile sunt Catastrofale” „Nu tremur la cutremur”și „Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *