Secțiile Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani care duc lipsă de pacienți pe perioada verii. Director medical: Pacienții merg mai mult pe spitalizare de zi

Mai multe secții ale Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani nu reușesc să-și realizeze numărul de cazuri din lipsă de pacienți.

Potrivit reprezentanților unității spitalicești, pe perioada verii, secțiile pediatrie, chirurgie pediatrică, oftalmologie și chiar secțiile medicale nu au adresabilitate către pacienți. Cel mai mult se merge pe spitalizare de zi, scăzând astfel spitalizările continue. De aici și aglomerația în Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Județean.

Cele mai aglomerate cabinete din ambulatoriu sunt cele de oncologie, cardiologie, diabet zaharat, ortopedie, gastroenterologie, endocrinologie, oftalmologie, dermatologie, iar dacă ne uităm la activitatea din cadrul secției, constatăm că cele mai deficitare secții care nu reușesc să-și facă contractul sunt dermatologia, endocrinologia, oftalmologia, adică cele mai aglomerate pe ambulatoriu. Pacienții vin și se adresează mai mult în ambulatoriul de specialitate și merg mai mult pe spitalizare de zi. Pandemia i-a învățat pe unii pacienți că analizele pe care puteau să le fac în regim de spitalizare continuă, acum pot să le facă și în regim de spitalizare de zi”, a declarat medicul Ștefan Bercea, directorul medical al Spitalului Județean ”Mavromati”.

Acesta spune că nu neapărat numărul de cazuri nerezolvate este problema pentru care se iau mai puțini bani de la Casa de Asigurări de Sănătate.

”Problema reală a sistemului de sănătate este plata pe caz, adică valoarea indicilor de complexitate. Se dă suma din 2018. Toate serviciile au crescut de atunci iar noi am rămas la indicele respectiv și lună de lună și an de an noi trebuie să ne creștem numărul de cazuri ca să ajungem să ne asigurăm serviciile. (..) În special pe secțiile chirurgicale costul pe caz rezolvat este mai mare decât decontează casa. De fapt aici s-a ajuns. Din cauză că de-a lungul anilor nu a crescut prețul pe caz, noi acum jonglăm. Sunt secții care nu mai merg pe spitalizare continuă și merg mai mult pe ambulatoriu, pe spitalizare zi”, a adăugat Bercea.

 

 

One thought on “Secțiile Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani care duc lipsă de pacienți pe perioada verii. Director medical: Pacienții merg mai mult pe spitalizare de zi

  1. Am venit în spital pe urgențe în urma unei căzături datorită faptului că sunt diagnosticat cu vertij,sindrom Menierre, cu capul spart. A coborăt dr. Roman,i-am spus de ce sufăr și i-am cerut sa ma interneze. Mi-a râs în nas spunându-mi ca nu am nimic. Apoi vin în policlinică cu dureri insuportabile de genunchi stâng, cu radiografie făcută și dr Harabagiu i-mi spune că trebuie să fac un RMN, ca să-și dea seama de ce am.La fel am cerut internare pentru mai multe investigații dar mi sa zis că nu se poate.Mi-am făcut RMN, am ruptură de menisc. Nu-ți mai vine să apelezi la doctorii din spitalul județean Botoșani, pentru că mi-i închipui cum mi-ar tăia piciorul ca singura modalitate de a-mi rezolva,,favorabil” cazul. Toți au cabinete medicale private și trebuie mai întâi să le treci pragul acolo ca mai apoi sa ți se facă o internare și eventual o operație în spital pe banii de pe asigurarea medicală, pe care o plătim degeaba, o viață întreagă. Ăsta-i adevarul,nu va faceti ca nu-l vedeti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *