Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în ultima săptămână din iulie și prima săptămână din august. Prognoza meteo

Meteorologii au realizat o estimare a valorilor termice și precipitațiilor în perioada 24 iulie- 6 august. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în Moldova, valul de căldură se va extinde în toată regiunea, astfel că media temperaturilor maxime va crește de la 32…33 de grade în prima zi a intervalului, până la 35…36 de grade în zilele de marți și miercuri (25 și 26 iulie).

Răcirea va fi semnificativă și în această regiune, joi (27 iulie), când media maximelor va coborî la 24 de grade, însă până la finalul săptămânii se va încălzi și se vor atinge maxime de 29…30 de grade, iar astfel de valori sunt caracteristice și pentru a doua săptămână. Media minimelor termice va fi de 17…20 de grade în primele nopți, va scădea la 13…14 grade în 28 și 29 iulie, iar pentru a doua săptămână sunt estimate valori de 16…17
grade.

În 25 și 26 iulie pe arii relativ extinse vor fi fenomne asociate instabilității atmosferice (rafale de vânt, descărcări electrice, averse și izolat grindină). Probabilitatea pentru ploi va crește din nou spre sfârșitul lunii iulie și la început de august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *