Doi consilieri locali din județul Botoșani, găsiți de ANI în conflict de interese. Vezi cine sunt!

Doi consilieri locali din județul Botoșani au fost găsiți în conflict de interese de  Agenţia Naţională de Integritate (ANI).  Cei doi sunt consilieri locali în comuna Rădăuți Prut. Este vorba despre Cornelia Fartușnic și Fănică Hrițcușoru.

Potrivit inspectorilor ANI, deşi avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor Consiliului local, Cornelia Fartuşnic a participat la deliberarea şi adoptarea unor hotărâri în baza cărora Primăria comunei, în calitate de concedent, a încheiat în anul 2021 cu ea, în calitate de concesionar, un contract prin care i s-a concesionat o suprafaţă de teren din proprietatea privată a localităţii.

„Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 70 și art. 71 din Legea nr. 161/2003 și prevederile art. 228, alin. (1) din O.U.G. nr. 57/2019”, precizează ANI.

De asemenea, Fănică Hrițcușoru, a participat la deliberarea şi adoptarea unei hotărâri a Consiliului local din data de 31 martie 2021 privind prelungirea contractelor de concesiune a unor suprafeţe de teren, iar ulterior a încheiat la data de 6 mai 2021 un act adiţional la contractul de concesiune, pe care îl încheiase în 2016 cu Primăria comunei Rădăuţi-Prut.

Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 228, alin. (1) din O.U.G. nr. 57/2019.”, arată ANI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *