După temperaturi de foc, vremea se răcește! Anunțul făcut de meteorologi

canicula botosaniCanicula se menține în România. Meteorologii au anunțat temperaturi de peste 42 de grade, dar și când se va răcori în toată țara. Valul de căldură se intensifică din nou, de mâine, în România. Meteorologii susțin că dacă astăzi vorbim de caniculă și disconfort termic în extremitatea de sud a țării, inclusiv în Capitală unde mai putem atinge și astăzi, 33-35 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi ridicat, mâine, valul de căldură se intensifică și cuprinde mare parte din țară.

„Caniculă vom avea în partea de vest, sud și parțial în estul țării, așadar vom avea temperaturi între 35 și 37 de grade Celsius în aceste zone avertizate în cod galben. Indicele temperatură-umezeală va depăși gradul critic de 80 de unități. Mâine vor fi temperaturi caniculare în aproape toate zonele de deal, câmpie, vor fi temperaturi de peste 35 de grade, iar în vestul, sud-vestul, și sudul țării, temperaturile se vor apropia din nou de 40 de grade.

În timp ce acest val de căldură se menține în sud, în o masă, de aer rece va pătrunde miercuri în partea de vest, din spre Europa Centrală, ce va reuși să înlocuiască aerul tropical, joi, când în întreaga țară vom asista la o răcire a vremii și temperaturi care vor scădea semnificativ. Așadar joi, vom reveni la temperaturi până în 32 de grade. Sunt anunțate rafale puternice de vânt, vijelii, căderi de grindină și ploi torențiale”, a declarat în direct la Antena 3 CNN, meteorologul ANM Mihai Huștiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *