Noi taxe la Școala Populară de Arte ”George Enescu” Botoșani pe anul şcolar 2023-2024. Care sunt acestea!

Consilierii judeţeni vor aproba în şedinţa din luna iulie taxele pe anul şcolar 2023-2024 de la Şcoala Populară de Arte ”George Enescu”.  La propunerea instituției, taxele pentru noul an şcolar vor suferi modificări.

Acestea sunt majorate cu 16,67 % pentru secțiile cu predare individuală și cu 9,1 % pentru disciplinele cu predare în grupă, față de nivelul anului școlar precedent.

Astfel,  la canto clasic, canto muzică uşoară, canto muzică populară, pian, vioară, chitară, acordeon, orgă electronică şi instrumente de suflat taxa va fi de 700 lei păe an școlar. Taxa la dans modern, pictură şi pictură decorativă va fi de 600 lei pe an, la fel și taxa de actorie.

Taxa de înscriere la admitere va fi de 30 lei. Pentru secţiile externe din judeţ care au ca obiective păstrarea şi continuitatea tradiţiilor din zonă, la disciplinele: ţesut, cusut, cioplit lemn, pictură populară şi iniţiere folclor nu se plătesc taxe de şcolarizare.

La stabilirea acestor creșteri de taxe s-au avut în vedere următoarele: creșterea veniturilor proprii ale instituției, a cheltuielilor administrative și de funcționare a școlii, necesitatea procurării de materiale și mijloace didactice strict necesare procesului de educare- instruire a cursanților, susțin reprezentanții instituției.

 

e.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *