Noi panouri de avertizare în câteva localități din județul Botoșani

Autoritățile din zonele aflate la granița României vor trebui să monteze indicatoare care să atenționeze persoanele în tranzit că telefoanele lor ar putea trece pe o rețea dintr-o țară vecină, potrivit Profit.ro.

Cei care ajung în apropierea frontierei României se pot trezi cu facturi mai mari la facturile de telefonie și internet din cauza „roamingului involuntar”, dacă au serviciul de o rețea din altă țară, dacă aceasta nu se află în Spațiul Economic European.

Potrivit unui proiect de lege promulgat de președintele Klaus Iohannis, primăriile din localitățile de graniță și administratorii drumurilor care le traversează vor trebui să instaleze indicatoare de avertizare, pentru a preveni acest lucru.

Conform datelor ANCOM, sunt 1.092 de localități cu peste 10 locuitori din România care prezintă risc de roaming involuntar și pe care le regăsim în limitele teritoriale a 19 județe, după cum urmează: Arad, Bihor, Botoșani, Călărași, Constanța, Caraș-Severin, Dolj, Galați, Giurgiu, lași, Maramureș, Mehedinți, Olt, Satu Mare, Suceava, Tulcea, Timiș, Teleorman și Vaslui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *