FOTO Microbuz cu substanțe periculoase, oprit de polițiștii de frontieră botoșăneni

Un microbuz cu substanțe periculoase  a fost oprit de polițiștii de frontieră botoșăneni. Oamenii legii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privința unui cetățean din Republica Moldova care a încercat să introducă ilegal în ţară recipiente cu substanţe periculoase.

În data de 20 iulie a.c., în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, la intrarea în țară, la volanul unui microbuz înmatriculat în Moldova, un cetățean din Republica Moldova, în vârstă de 40 de ani.

În urma efectuării unui control amănunţit, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunse în compartimentul transport bagaje 4 recipiente cu agent refrigerant (freon).
Recipientele cu freon, în valoare de 1.156 de lei, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente justificative, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, microbuzul în valoare de 32.500 de lei fiind, de asemenea, indisponibilizat.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la contrabandă calificată şi transport/tranzit de substanţe şi preparate periculoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *