Se măreşte valoarea tichetelor de masă, de la 1 august. Cine sunt românii care vor beneficia de mai mulţi bani

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că, de la 1 august 2023, o parte dintre angajații din România vor primi tichete de masă cu valoare mai mare, dar nu toți se vor bucura de această veste.

Marcel Ciolacu a menționat că „Reprezentanții Guvernului, ai sindicatelor și patronatelor au agreat majorarea valorii tichetelor de masă începând cu 1 august 2023 la 35 de lei, iar începând cu 1 ianuarie 2024, la 40 de lei. În perioada imediat următoare vor fi aprobate, la nivelul Guvernului, actele normative pentru aplicarea acestei decizii.” Asta deși nu toate firmele vor oferi tichetele majorate. În ciuda acestui anunț, nu toți angajații se vor bucura de tichete majorate, deoarece, chiar dacă valoarea tichetelor crește, firmele nu sunt obligate prin lege să ofere această valoare maximă.

Concret, angajatorul este cel care hotărăște dacă poate sau nu să ofere tichete cu valoarea mai mare. Trebuie să fie analizată disponibilitatea fondurilor necesare și să se vadă dacă acest beneficiu poate fi acordat. Mai mult, situația economică dificilă și creșterea prețurilor pot constitui motive în plus pentru care firmele nu vor putea oferi tichete cu valoarea majorată.

Tichetele de masă sunt un beneficiu pe care salariații îl primesc din 1998. Astfel, unele firme vor fi în situația de a amâna această majorare pentru a evita concedierile, potrivit RomaniaTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *