Pedeapsă grea! Un polițist din Botoșani, condamnat la închisoare cu executare. Deja a fost încarcerat

politia rutiera, stiri, botosaniUn polițist din Botoșani a fost condamnat, miercuri, la închisoare cu executare într-un dosar în care a fost acuzat de fapte de corupție, iar sentința este definitivă. Este vorba de fostul polițist de circulație Florin Rotărița, care a fost condamnat la trei ani, șase luni şi 20 zile de închisoare pentru luare de mită.

Sentința a fost dată de Curtea de Apel Suceava, care a menținut hotărârea din 28 iunie 2022 a Tribunalului Botoșani prin care fostul agent de poliție a fost condamnat la închisoare cu executare. Mandatul a fost pus în executare, botoșăneanul ajungând deja în Penitenciarul Botoșani.

Florin Rotărița a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani după ce în august 2016 ar fi pretins și primit de la un șofer care avea permisul suspendat un vaccin pentru bovine, care costa 150 de lei. În octombrie 2017, agentul ar fi primit mită două sandwich-uri și două sticle de suc de la un taximetrist, care ar fi săvârșit o contravenție.

În același dosar au fost condamnate cu suspendare alte două persoane care au fost acuzate de dare de mită. O a treia persoană a fost achitată, iar în cazul celei de-a patra persoane, acuzată de complicitate la dare de mită, dosarul a fost trimis spre rejudecare la Tribunalul Botoșani.

Solutia pe scurt:

În temeiul art. 421 pct. 2 lit. b Cod procedură penală admite apelul formulat de inculpatul Dracinschi Alin împotriva sentinţei penale nr. 86 din 28.06.2022 a Tribunalului Botoşani. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală apelată, doar în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Dracinschi Alin. Disjunge cauza având ca obiect săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită, prev. de art. 48 alin. 1 Cod penal rap. la art. 290 Cod penal de către inculpatul apelant Dracinschi Alin şi dispune rejudecarea acestei cauze de către Tribunalul Botoşani. În temeiul art. 421 pct. 1 lit. b Cod de procedură penală respinge ca nefondate apelurile formulate de inculpaţii Repede Iulian-Răzvan şi Rotăriţa Dorel-Florin împotriva sentinţei penale nr. 86 din 28.06.2022 a Tribunalului Botoşani. În temeiul art. 275 alin. 2 Cod de procedură penală obligă fiecare dintre inculpaţii apelanţi Repede Iulian-Răzvan şi Rotăriţa Dorel-Florin să plătească statului suma de câte 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. În temeiul art. 275 alin. 3 Codul de procedură penală, celelalte cheltuieli judiciare din apel rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată prin punerea la dispoziţia părţilor ?i a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 19.07.2022.
Document: Hotarâre  1167/2023  19.07.2023

Decizia de închidere a căminului de bătrâni de pe strada Viilor, suspendată temporar de judecători

3 thoughts on “Pedeapsă grea! Un polițist din Botoșani, condamnat la închisoare cu executare. Deja a fost încarcerat

  1. justiție de rahat,cei care fură milioane de euro primesc cu suspendare, iar cei mici cu executare, cu toate că este aceiaș faptă, nu este corect

  2. Gata, s-a terminat cu ,coruptia din Romania. Macar daca era o fapta de coruptie adevarata!!!Tara de kkt cu judecatori aserviti!!!

  3. bai esti nebun UDREA SI BASESCU au furat milioane de euro si sunt liberi iar omu cu un vaccin și două sandviciuri face pușcărie grea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *