Încă două localități din județul Botoșani au rămas fără medic de familie

Medicii de familie din județul Botoșani încep să se rărească și mai mult. De la 1 iulie, alți doi au părăsit sistemul reziliind contractul cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Este vorba de medicul din Broscăuți, care era pensionar de mai mulți ani și care a decis să nu mai profeseze și medicul din Curtești, care a renunțat la contract din motive personale.

Cele două posturi vor fi vacantate, pe lângă cele 24 care erau deja disponibile în județ. Reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate trag speranțe că o parte din aceste posturi se vor ocupa, având în vedere că veniturile medicilor de familie au crescut.

Începând cu 1 iulie 2023 au fost  introduse noi măsuri în scopul reducerii disparităților dintre mediul rural și cel urban în privința accesului la servicii medicale, prin crearea de stimulente în scopul atragerii medicilor de familie în zonele rurale slab acoperite/neacoperite cu asistenţă medicală primară. Astfel, medicul care va alege să îşi desfăşoare activitatea într-o localitate din mediul rural va avea o bonificaţie de 50% față de veniturile pe care ar putea să le obțină în mod similar în mediul urban, sau de 100% dacă în localitate nu există nici un alt medic de familie/punct de lucru, a declarat Alina Mustiață, directorul general al CAS Botoșani.

Șase dintre posturile vacante sunt în municipiul Botoșani, dar și în Flămânzi, Adășeni, Blândești, Broscăuți, Concești, Dimăcheni, Drăgușeni , Hudețti, Manoleasa, Viișoara, Vorniceni, Ungureni, Suharău și Cotușca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *