O fabrică de lactate din Botoșani cumpără echipamente de aproape 1.000.000 de lei într-un program de creștere a eficienței energetice

O fabrică de lactate din județul Botoșani obține o finanțare de aproape 1.000.000 de lei pentru a crește eficiența energetică. Este vorba de societatea comercială Ram SRL cu sediul în municipiul Dorohoi care a atras fondurile în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020- Axa prioritară 11 – Măsuri de îmbunătățire a eficienței energetice și stimularea utilizării energiei
regenerabile.

Firma din Dorohoi a obținut bani pentru a cumpăra un depozit refrigerat lapte, un depozit pentru refrigerat brânzeturi, un depozit refrigerat cașcaval, un depozit de maturare și o instalație de producere gheață. Valoarea acestor echipamente este de 597.902 lei. De asemenea, Ram SRL a atras fonduri de peste 350.000 de lei pentru achiziția unui utilaj de ambalat la PET.

„Obiectivul asumat de achizitor este acela de a reduce consumul de energie și a emisiilor de gaze cu efect de seră prin înlocuirea echipamentelor care au un consum ridicat de energie cu unele noi, mai eificiente energetic. Se dorește înlocuirea utilajelor vechi ale societății S.C. RAM S.R.L. (agregat depozit lapte consum, agregat refrigerare brânzeturi, agregat refrigerare cașcaval, agregat depozit maturare – 4 buc., instalație apă gheață, mașină ambalare PET) cu echipamente noi ce vor determina o creștere a eficienței energetice si o reducere a consumului de energie cu aproximativ 50,15%, respectiv de la 11,26 tep in anul 2021 la 6,06 tep la finalul implementarii și o reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră de la 330,14 tCO2 în anul 2021 la 164,57 tCO2”, se arată în proiectul firmei dorohoiene.

Ram SRL, administrată de Andrei Stelu Tudose, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 22,4 milioane de lei și un profit net de 2,6 milioane de lei. Firma avea anul trecut 33 de angajați.

Câţi bani câştigă un medic veterinar la Botoşani. Banii sunt oferiți de DSVSA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *