FOTO & VIDEO Adolescent de 16 ani, dispărut în apele râului Prut. Două echipaje de la ISU Botoșani îl caută

Pompierii din Botoșani au fost solicitați, vineri seară, să intervină pentru căutarea unui tânăr, în vârstă de 16 ani, care a intrat în apele râului Prut, pe raza localității Rădăuți Prut și nu a mai ieșit la suprafață.

Din primele informații, acesta era cu mai mulți prieteni, care au încercat să îl salveze. Nu au reușit și au sunat la 112 după ajutor”, a declarat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani.

La fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Punctului de Lucru Coțușca și Detașamentului de Pompieri Dorohoi, cu două bărci, dar și o ambulanță aparținând Serviciului de Ambulanță Județean Botoșani. Până vineri seară, în jurul orei 22.00, botoșăneanul nu a fost găsit.

O altă nenorocire s-a produs, marți, în râul Siret

Un tânăr de 18 ani, din Botoșani, a murit înecat după ce a sărit în apă să salveze o oaie. Petrică a mers la domiciliul mamei din comuna suceveană Zvoriștea pentru a o ajuta pe aceasta la treburile gospodărești, implicit la pășunarea ovinelor de la o stână pe care aceasta o deține pe raza localității.

De dimineață, el s-a deplasat împreună cu fratele său, în vârstă de 13 ani, la stână din localitate cu scopul de a pășuna ovinele. În jurul orei 12.00, în timp ce acesta supraveghea ovinele, fiind pe marginea râului Siret a observat faptul că o ovină a căzut în apă. Imediat a sărit cu scopul de a o salva.

Din cauza debitului crescut al râului Siret, botoșăneanul nu a mai reușit să iasă din apă, motiv pentru care a început să strige după ajutor, fiind auzit de către fratele său, care a dat alarma și oamenii din jur au sunat la 112. La fața locului s- deplasat un echipaj SMURD, un echipaj de pompieri cu barcă din cadrul ISU Suceava și un echipaj de poliție. Ulterior, Petrică a fost scos din apă, s-au aplicat manevre de resuscitare însă a fost constatat decesul.

FOTO Polițistă de 22 de ani, șef de post într-o localitate din Botoșani. „De mică îi priveam pe polițiștii din orașul meu cu admirație și îi spuneam mamei că asta o să vreau să devin când voi fi mare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *