Persoanele care vând pe OLX au primit notificări de conformare de la ANAF. Ce trebuie să facă cei vizaţi

Unele persoane fizice au primit notificare de conformare de la ANAF pentru că au avut venituri din vânzarea de produse pe site-uri precum OLX. Practic, ANAF identifică pe cei care au desfășurat, de fapt, activitate comercială.

Cei care au primit o astfel de adresă de la ANAF trebuie să depună Declarația unică, fiind considerate venituri din activități independente. În caz contrar, urmează să fie supuse controlului Direcției Generale Antifraudă Fiscală.

ANAF folosește datele primite de la curieri pentru a indentifica persoanele respective.

„Nu vom lua în considerare persoane care au vândut pe OLX bicicleta copilului. Ne îndreptăm către persoanele care fac activitate comercială”, declara, recent, Teodor Alexandru Georgescu – director general Antifraudă, potrivit Hotnews.

Potrivit acestuia, pentru persoanele cu venituri de peste 500.000 lei, în primă fază, a fost inițiată verificarea documentară, adică un control care se face de la sediul ANAF, urmând ca la finalul controlului să se emită decizie de impunere.

„Celelalte persoane cu sume sub 500.000 lei vor primi acasă o notificare din partea ANAF de conformare. Dacă nu se vor conforma vor urma controale”, a precizat el, în urmă cu câteva luni.

Unele persoane, dintre cele care care au primit notificări, au avut venituri sub 200.000 lei. Potrivit consultantului fiscal Cornel Grama, persoanele care nu se conformează se pot trezi cu o impunere din oficiu, iar pe lângă asta riscă să fie acuzate de evaziune, potrivit RomaniaTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *