Senatorul Cristian Achiței, veste bună privind dezvoltarea infrastructurii rutiere botoșănene

Veste foarte bună privind dezvoltarea infrastructurii rutiere botoșănene dată de senatorul PNL Cristian Achiței. Consiliul de Administrație al CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) a adoptat pe 11 iulie o hotărâre care prevede, printre altele, și ”demararea procedurilor de semnare a Acordului de parteneriat pentru realizarea obiectivului de investiții Varianta de Ocolire Botoșani – etapa 2”.

Asta înseamnă continuarea cu un nou tronson a Șoselei de Centură a Municipiului Botoșani prin Curtești, care leagă DN 29, în zona localității Mănăstirea Doamnei, cu DN 28B, în zona Lebăda. Acest nou tronson va face legătura cu DN 29D, în zona Rediu.

„Discuțiile purtate cu directorul CNAIR, liberalul Cristian Pistol, cu privire la dezvoltarea strategică a infrastructurii de drumuri naționale a județului Botoșani dau roade. Completarea variantei ocolitoare a municipiului reședință de județ cu un nou tronson este necesară pentru asigurarea unui trafic fluent pe axa vest-est, dinspre Suceava (inclusiv pe viitorul drum de mare viteză care ne va lega cu autostrada A7), spre Vama Stânca și Republica Moldova”, spune ing. Achiței.

Modernizarea Drumului Național DN 29D Botoșani-Ștefănești, care se va încheia în următoarea perioadă, face parte din același efort strategic de a pune această rută, care traversează județul Botoșani de la vest la est, pe harta marilor transportatori, ceea ce va contribui la dezvoltarea întregii zone.

„Propunerea mea pentru ca varianta ocolitoare a municipiului Botoșani să capete o dimensiune strategică mai amplă pentru traficul rutier ce străbate județul este includerea în această a doua etapă a unui tronson care să lege DN 29D, din zona Rediu, cu DN 29 Botoșani – Săveni, deschizând astfel un culoar de transport și către punctul de trecere a frontierei de la Rădăuți Prut”, spune parlamentarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *