16 permise reținute, din care două pentru consum de băuturi alcoolice, în ultimele 24 de ore. Avertismentul polițiștilor botoșăneni

Sancțiuni de peste 90.000 de lei aplicate de polițiști și 16 permise de conducere reținute, dintre care 2 pentru consum de băuturi alcoolice, în urma unei acțiuni.

 În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au desfășurat activități pentru prevenirea și combaterea oricăror fapte antisociale și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică pe raza întregului județ.

Forțele de ordine au intervenit la 44 de evenimente, 43 dintre acestea fiind sesizate prin apel la 112.

În urma activităților desfășurate, pe raza întregului județ, au fost aplicate 179 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 90.000 de lei. Cele mai multe dintre sancțiuni au fost aplicate pentru abateri la regimul rutier, pentru nerespectare normelor de conviețuire socială și pentru apelarea nejustificată sau fără motiv a numărului de urgență 112.

De asemenea, au fost reținute 16 permise de conducere și 10 certificate de înmatriculare. Dintre permisele de conducere, 2 au fost reținute pentru consumul de băuturi alcoolice.

Atragem atenția asupra faptului că legislația privind regimul rutier a fost modificată, iar conducătorii auto care conduc sub influența alcoolului sau a drogurilor, ori fără a deține permis de conducere și produc un accident rutier soldat cu decesul unei persoane, vor fi condamnați la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea condamnării cu suspendare în aceste situații”, transmite printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi- Formațiunea Rutieră au oprit pentru control, pe drumul public, din orașul Flămânzi, un autoturism condus de un bărbat, de 42 de ani, din aceeași localitate.

În urma testării cu paratul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *