Nereguli găsite în patru centre de bătrâni din Botoșani. S-a lăsat cu amenzi

Mai multe nereguli au fost găsite în centrele de bătrâni din județul Botoșani în urma unor controale dispuse de prefectul Sorin Cornilă. Au fost verificate patru centre rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, de pe raza județului Botoșani. Neregulile au fost prezentate, marți, în cadrul unei ședințe la Instituția Prefectului. S-au dat 15 amenzi și 21 de avertismente. Valoarea amenzilor este de 144.800 lei.

„În urma verificărilor efectuate ieri au fost identificate mai multe probleme: încălcare norme prevenire/stingere incendii, produse alimentare neetichetate corespunzător, alimente congelate neetichetate care aparțineau personalului ; existența unui biocid TP1 cu termen de valabilitate expirat, nereguli pază și securitate, lipsă  documente specifice, lipsă sistem de alarmare și control acces, în analiză  documente ridicate, neasigurare instruire adecvată în domeniul SSM pentru lucrătorii din centrele rezidențiale, lipsă evaluare riscuri de accidentare și îmbolnăvire profesională, plan de prevenire și protecție, instrucțiuni proprii, lipsă evidență timp de muncă, Control medical periodic neefectuat și schimbare Autorizație de funcționare pentru obiectiv cod CAEN 5590 , depășirea numărului de beneficiari pentru care a fost acordată licența de funcționare”, se arată într-un comunicat al Instituției Prefectului.

68 de centre rezidențiale autorizate funcționează în județul Botoșani

Pentru neregulile constatate au fost aplicate mai multe sancțiuni, avertismente și amenzi, totodată au fost dispuse măsuri pentru intrare în legalitate.

„Trebuie să asigurăm condiții normale de viață beneficiarilor acestor centre, care trebuie să beneficieze de tratamente de calitate, adecvate propriilor nevoi. Scopul acestor verificări este de a urmări respectarea drepturilor beneficiarilor de servicii sociale din aceste centre și respectarea legislației în vigoare”, a spus Sorin Cornilă.

Verificările se efectuează până pe 16 iulie, cu posibilitatea prelungirii activității până la finalizarea verificării tuturor unităților de profil existente la nivelul județului Botoșani.

Activitatea comisiilor mixte este coordonată de către Corpul de control al Prefectului din cadrul Instituţiei Prefectului-judeţul Botoşani. La nivelul județului Botoșani funcționează 68 de centre rezidențiale autorizate, destinate persoanelor vârstnice, destinate persoanelor adulte cu dizabilități și destinate copiilor.

 

3 thoughts on “Nereguli găsite în patru centre de bătrâni din Botoșani. S-a lăsat cu amenzi

 1. Domnule prefect de ce institutile statului stau in birouri si ies doar sa de amenzi ? firesc si normal acesti indivizi angajati ai statului sa fie in mijlocul problemelor adica pe teren nu in birouri la …. se duc la dat amenzi ! mergi tu in zona de responsabiliate si indruma, da sfaturi , instruieste pe cei care trebuie !
  CIUDATENIA ESTE CA CEI CARE NU FC NIMIC SAU NU AU FACUT NIMIC IN VIATA LOR DAU SFATURI SI AMENDEAZA PE CEI CARE CREEAZA SI FAC PLUS VALOARE !

 2. Prin adresa nr.622548/24.04.2033, am sesizat Parchetul de pe langa judecatoria Saveni, despre,, o alta metoda de furt sistematic si in forma continuata o reprezinta aprovizionarea facuta tendentios si din proprie initiativa de numita Nistor Liliana lucratoare la Azilul de batrani din Saveni, profitand de faptul ca acestia nu cunosc preturile de la magazinele din zona, sustragand din banii acestora, furt intrerupt cand am luat legatura cu conducerea azilului”,dar Parchetul nici macar nu s-a sesizat.

 3. DE CE ANGAJATII STAU IN BIROURI LA CE ?
  IN FIECARE ZI IN TEREN , INDRUMARE , INDREPTARE , TERMENE DE EXECUTIE SI ATUNCI NU AR APAREA SITUATII DE GENUL !
  EL IESE DIN BIROU A DAT 2 AMENZI SIN TOTUL E ACTIVITATEA LUI PENTRU ZIUA IN CURS ! TREBUIE SCHIMBTATA OPTICA CELOR DE LA STAT CU OBLIGATII DE CONTROL!
  CU CAT MAI MULTE NEREGULI AI IN SECTROUL TAU SI AMENZI VEI FI TU PENALIZAT CA NU AI LUAT MASURI SA SE AJUNGA IN SITUATII CA ACUM! DAR DACA CORUPTIA E GENERALIZATA IAR IN POSTURI STU SOTII , MANATE, CUMATRE ??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com