Prins băut la volan, un botoșănean a refuzat etilotestul

Un botoșănean prins băut la volan a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Luni, 10 iulie 2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomîrla au oprit pentru control, pe drumul județean D.J. 291 C, un autoturism condus de un bărbat, de 63 de ani, din comuna Șendriceni.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat. De asemenea, bărbatul a refuzat și deplasarea la o unitate spitalicească în vederea prelevării mostrelor biologice de sânge.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de refuz de prelevare de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, transmite printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean.

Potrivit sursei citate, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi, împreună cu cei ai Secțiilor de Poliție Rurală nr. 4 Dorohoi, nr. 5 Mihăileni și nr. 6 Pomîrla, cu sprijinul jandarmilor și a polițiștilor de frontieră au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor cu violență, în zona de competență.

Activitățile s-au desfășurat în zona localurilor publice și în locurile în care se formează aglomerări de persoane, forțele de ordine legitimând peste 50 de persoane. Dintre acestea, 16 au fost atenționate cu privire la modul de comportament în spațiul public, iar 4 au fost sancționate contravențional pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *