FOTO Oameni de afaceri din România, Ucraina și Republica Moldova s-au întâlnit la Cernăuți. Iftime: Noi avem avantajul de a ne fi învăţat lecţia, după ce am fost integraţi în UE

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Botoşani, Valeriu Iftime, a participat la Forumul Trilateral de Afaceri Ucraina-România-Republica Moldova, organizat în perioada 6-7 iulie 2023 la Cernăuţi.

În calitate şi de vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Valeriu Iftime, a transmis inclusiv mesajul Preşedintelui Mihai Daraban.

Vă transmit salutul Preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie a României, domnul Mihai Daraban. Vreau să vă felicit că organizaţi un asemenea eveniment, care înseamnă în  primul rând curaj. Legat de cooperarea dintre România şi Ucraina pe partea de business, vă pot spune că noi, românii, putem fi parteneri importanţi. Noi avem avantajul de a ne fi învăţat lecţia, după ce am fost integraţi în UE, de a consuma şi de a atrage bani europeni. Aceste lecţii le putem împărtăşi cu cei din Ucraina şi Republica Moldova”, a fost mesajul preşedintelui CCI Botoşani.

Acesta a mai menţionat că în Ucraina şi Republica Moldova vor fi disponibile fonduri importante în următoarea perioadă. Un alt aspect pozitiv remarcat a fost legat de infrastructura din România, care se dezvoltă pentru a realiza conexiunile cu Ucraina şi Republica Moldova prin autostrada A7 ce va face legătura de la Siret până în zona de sud a României şi dezvoltarea celor două aeroporturi locale, Iaşi şi Suceava, care deja preiau cetăţeni ucraineni şi moldoveni.

În cadrul formului au fost organizate expoziţii ale unor firme din Ucraina precum şi întâlniri între reprezentanţi ai mediului de afaceri din cele trei ţări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *