9 iulie, ziua în care se năștea la Botoșani savantul Alexandru Graur, omul cu o voce inconfundabilă cu care a cucerit lumea

9 iulie este ziua în care s-a născut la Botoșani marele savant Alexandru Graur, una dintre cele mai marcante personalități din domeniul lingvisticii și filologiei clasice.  Născut la 9 iulie 1900 la Botoşani, acesta este un savant român de origine evreiască recunoscut, Membru Titular al Academiei Române, potrivit Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Botoșani.

A reprezentat una dintre cele mai marcante personalități din domeniul lingvisticii și filologiei clasice, care a contribuit creativ și decisiv la cunoașterea și dezvoltarea limbii române. Activitatea sa științifică însumează o bibliografie bogată, cuprinzând studii de filologie clasică, etimologie, lingvistică generală, fonetică și fonologie, gramatică, onomastică, lexicologie și de cultivare a limbii române.

Din anul 1945, a ţinut la Radio o rubrică de popularizare a lingvisticii, denumită „Cronica Limbii”. Moare la vârsta de 88 de ani, la București, pe data de 9 iulie 1988. Academicianul Alexandru Graur rămâne cunoscut, dacă nu după chip, cu siguranță după vocea inconfundabilă cu care a cucerit lumea.

Descoperirea importantă făcută în județul Botoșani. Cercetătorii au rămas impresionați și spun că așa ceva e unic în sud estul Europei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *