Tânăra din Botoșani, director general la Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție, va fi demisă în urma scandalului cu „azilul groazei”

Tânăra din Botoșani, fost director executiv al Casei de Pensii Botoșani, care anul trecut a fost detașată în funcția de director general la Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție, va fi demisă în urma scandalului cu „azilul groazei”.  Este vorba despre Cristina Anton, cea care va fi demisă de ministrul Muncii, Marius Budăi, la cererea premierului Marcel Ciolacu.

Totodată, va fi demis și președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, Mihai Tomescu.

Demisiile au loc în scandalul legat de ororile din cele trei centre de îngrijire şi asistenţă din Afumaţi şi Voluntari ale Asociaţiei „Sf. Gabriel cel Viteaz”, unde bătrânii erau ținuți în condiții inimaginabile, flămânzi și fără îngrijire medicală, cu răni până la os și plini de fecale.

„Cred că acest grup infracțional organizat cu complicitatea unor funcționari trebuie să răspundă cât mai repede și îi solicit dlui ministru al Muncii ca astăzi conducerea ANPIS si AJPIS Ilfov să fie demise”, a declarat vineri premierul Marcel Ciolacu.

Reamintim că o operațiune de amploarea a Poliției Române și DIICOT a avut loc marți dimineață, când anchetatorii au descins la trei azile pentru persoane vârstnice din județul Ilfov. Aproximativ 100 de persoane erau ținute în condiții inimaginabile, flămânde și fără îngrijire medicală, de către două grupuri infracționale, potrivit IGPR.

Două instituții publice cu responsabilităţi în domeniul asistenţei sociale şi protecţiei copilului sunt vizate, de asemenea, de o anchetă. Locuitorii din Voluntari au povestit că bătrânii stăteau dezbrăcați la gardul centrelor și cerșeau bani sau mâncare trecătorilor.

Bătrânii erau ținuți ca-n lagăr în cămine private din Voluntari, cu răni până la os și plini de fecale: „Condițiile de la Auschwitz. Cerșeau la gard, în pielea goală”.

FOTO Tragedie! Un bărbat din Botoșani a fost găsit mort în casă, în Italia. Doi copii au rămas orfani de tată

One thought on “Tânăra din Botoșani, director general la Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție, va fi demisă în urma scandalului cu „azilul groazei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *