Jandarmii botoșăneni vor asigura ordinea la manifestările cu caracter religios din weekend

În vederea menținerii unui climat de ordine și siguranță publică în acest sfârșit de săptămână, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani  a alocat efective suplimentare în sprijinul dispozitivului curent.
Peste 120 de jandarmi vor acționa pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală și contravențională, prin echipaje de jandarmerie sau în cooperare cu polițiștii botoșăneni, în mediul urban și rural, informează printr-un comunicat Inspectoratul de Jandarmi Județean.
Misiunile executate de jandarmi vor avea un caracter preponderent preventiv, fiind vizate zonele aglomerate, precum și cele cunoscute din punct de vedere operativ pentru situațiile mai frecvente de tulburare a ordinii și liniștii publice, prin măsurile întreprinse urmărindu-se identificarea și sancționarea graduală, în funcție de pericolul social al faptelor săvârșite, a celor care încalcă legislația ce conferă competențe materiale jandarmilor.
De asemenea, efectivele de jandarmerie vor fi prezente duminică la resfințirea bisericii Sfântul Nicolae din localitatea Negrești, comuna Mihălășeni, iar în prima zi a săptămânii viitoare, între orele 19.00 – 21.30, vor lua măsurile necesare, împreună cu polițiștii rutieri și polițiștii locali, pentru prevenirea unor eventuale incidente în parcarea magazinului Elvila din municipiul Botoșani, la concertul de muzică creștină organizat de Biserica Penticostală Betel.
Nu în ultimul rând, jandarmii care execută misiuni de pază și protecție instituțională vor intensifica supravegherea zonei din apropierea obiectivelor aflate în competența inspectoratului, în scopul depistării situațiilor ce pot aduce atingere siguranței persoanelor. Recomandăm cetățenilor să apeleze cu încredere la echipajele de ordine publică în cel mai scurt timp, în mod direct sau prin apel la numărul unic de urgență 112  atunci când situația o impune, pentru ca intervenția acestora să aibă loc imediat și să aibă efectul scontat”, precizează IJJ Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *