Două persoane din Botoșani, reținute pentru trafic de minori și viol. Obligau fete de 13, 14 și 16 ani să practice prostituția

Două persoane, dintre care una minoră, au fost reținute pentru trafic de minori și viol. Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Botoșani au documentat, miercuri, activitatea infracțională a două persoane, cercetate pentru trafic de minori și viol.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna martie a.c., o persoană bănuită, minoră, ar fi recrutat, în scopul exploatării sexuale, 3 persoane vătămate minore, de 13, 14 și 16 ani, instituționalizate, pe care le-ar fi determinat să practice prostituția, în locații din municipiul Botoșani.

De asemenea, cu privire la cea de-a doua persoană bănuită, s-a reținut faptul că, în două situații diferite, profitând de imposibilitatea persoanelor vătămate minore de a-și exprima voința, ar fi întreținut relații sexuale cu acestea.

„La data de 5 iulie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Botoșani au dispus reținerea celor două persoane bănuite, pentru 24 de ore. La data de 6 iulie a.c., a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Botoșani cu propunerea de luare a măsurii arestului preventiv față de bănuiți, pentru 30 de zile”, precizează IPJ Botoșani.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

 

 

 

 

 

 

 

 

Obiect: luarea măsurii arestării preventive propusă de DNA/DIICOT (art.223 NCPP)
Stadiu procesual: Fond

Părţi

Nume Calitate parte
STRĂCHINARU GABRIELA-PETRONELA Inculpat
DIBU ILIE Inculpat

Şedinţe

06.07.2023
Ora estimata: 12:10
Complet: JDL5
Tip solutie:
Solutia pe scurt:
Document:

 

Căi atac

Nu există informaţii.

 

Citare prin publicitate

Nu există informaţii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *